Pridruži nam se

Želiš li biti franjevac Bosne Srebrene?
NA PUTU DO FRANJEVAŠTA
Župa Sv. Ane u Domaljevcu proslavila patron
27.7.2021.Domaljevac

U ponedjeljak 26. srpnja 2021. župa Domaljevac proslavila je svoju nebesku zaštitnicu sv. Anu uz domaće vjernike te uz brojne hodočasnike koji su došli u Domaljevac iz susjednih župa, iz bliže i šire okolice kao i iz inozemstva.

Tom prigodom svečano misno slavlje predslovio je samostanski i župni vikar u Dubravama fra Ivan Pilić.

U koncelebraciji s fra Ivanom bili su fra Mario Jurić, gvardijan franjevačkog samostana u Tolisi, župnik i dekan Šamačkog dekanata fra Anto Pušeljić i još 15-ak svećenika.

Evanđelje je pročitao fra Dario Matanović, mladomisnik rodom iz župe Tuzla a sada je samostanski i župni vikar u Tolisi.

U prigodnoj homiliji na samom početku, fra Ivan podsjetio je vjernike kako cijela Katolička Crkva slavi blagdan Sv. Joakima i Ane, roditelja Blažene Djevice Marije. U drugom dijelu nadahnute propovjedi fra Ivan govorio je u susretu sv. Joakima i sv. Ane u hramu.

Na kraju euharistijskog slavlja, kojeg je animirao župni zbor pod ravnanjem Zdenke Lucić, župnik fra Anto Pušeljić zahvalio je svima na zajedničkom slavljenju Boga, misnicima, ministrantima, svim župljanima i vjernicima koji su pomogli u pripravi patrona te svima onima koji su svojim dolaskom uveličali slavlje.

Župa Domaljevac se za patron pripremala trodnevnicom za vrijeme koje su bile slavljene mise zornice u 18 sati. Svakog od tih tri dana vjernici su imali priliku pristupiti i sakramentu pomirenja. Mise trodnevnice predvodio je fra Ivan Pilić.

fra Bono Kovačević