Najave

23.6.2024. Podmilačje
25.6.2024. Gorica/Livno
29.6.2024. Kedžara

Pridruži nam se

Želiš li biti franjevac Bosne Srebrene?
NA PUTU DO FRANJEVAŠTA
Zavjetna sveta misa Gospi Koraćanskoj
17.9.2023.Koraće

Na zavjetnoj misi u čast Gospi Koraćanskoj pod geslom „Majko dobrog savjeta, budi nam utjeha i nada“, koja je slavljena u petak 15. rujna u Župi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Koraću u Bosanskoj Posavini sudjelovalo je šezdesetak Koraćana i njihovih prijatelja. Misno slavlje predvodio je vlč. Davor Tomić, župnik u Šumeću. Uz domaćeg župnika fra Ivana Marića, koji je animirao i pjevanje, koncelebrirali su mons. Pero Zeba, umirovljeni svećenik Riječke nadbiskupije, povratnik u Bijelo Brdo  i vlč. Franjo Sitnik, grkokatolički župnik u Derventi.

„Svojom prisutnošću na ovoj zavjetnoj misi i svojom molitvom vi odajete vjernost Majci Mariji. Vaš odnos prijateljstvo sa njom vaše je najveće  blago a ono se ojačava kroz ove zavjetne mise svakoga mjeseca“ rekao je uz ostalo vlč. Davor te ukazao na važnost održavanja veze i prijateljstva sa svecima.

Pri kraju mise pred Gospinim su kipom molili litanije Blažene Djevice Marije i zavjetnu molitvu Gospi Koraćanskoj.

Kako je jedna od misnih nakana bila za pok. supruga župljanke Dragice Mrkalj ona je za sve priredila večeru uz koju su i toga puta nastavili druženje.                                               

B. Lukačević