Pridruži nam se

Želiš li biti franjevac Bosne Srebrene?
NA PUTU DO FRANJEVAŠTA
Zapalimo svijeće za Vukovar i Škabrnju i sve žrtve Domovinskog rata
17.11.2023.Orašje

U subotu, 18. studenoga 2023. godine, oraški vjernici će se prisjetiti Dana sjećanja na žrtve domovinskog rata i dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje.

Povodom Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje, odat će počast svim žrtvama. U znak sjećanja i zahvalnosti upriličit će se molitva i paljenje svijeća kod kipa sv. Franje i Isusa. Sveta misa za sve branitelje i poginule, služit će se u subotu, 18. studenoga 2023. godine s početkom u 17:00 sati u crkvi blaženog Alojzija Stepinca u Orašju. Pola sata prije svete mise vjernici će moliti krunicu za mir u svijetu.

Nakon mise prisutni vjernici će se, sa svijećama, uputiti u crkveno dvorište i stati pred kip sv. Franje i Isusa, pomolit se i pokloniti te zapaliti svijeće za sve žrtve Domovinskog rata.

"Svi koji budete sutra dolazili na misno slavlje ponesite sa sobom svijeće. Pozivamo vjernike da u spomen na žrtvu Vukovara i Škabrnje upale svijeće u petak, 17. studenoga pred svojim kućama. Neka svjetlost gori za Vukovar, Škabrnju i njegove žrtve! Neka više ne bude rata na našim prostorima i narodima koji žive jedni pored drugih. Neka bude mir u svijetu i neka svi ljudi budu graditelji mira. Neka unose ljubav tamo gdje vlada mržnja. Neka donose mir gdje vlada rat i nemir. Zato molimo za mir i ostavimo generacijama koji dolaze poslije nas smo mir, mir u srcima", istaknuto je u pozivu na molitvu za sve žrtve domovinskog rata, Vukovara i Škabrnje.

fra Bono Kovačević