Pridruži nam se

Želiš li biti franjevac Bosne Srebrene?
NA PUTU DO FRANJEVAŠTA

Najave

5.5.2018.Visoko
XXI. Susret franjevačkih ministranata - Framin

 

Dragi ministranti, župnici, kapelani, vjeroučitelji, časne sestre, duhovni asistenti Frame i svi koji radite s djecom i mladima!

Područno Vijeće Frame Bosne Srebrene je izradilo knjižicu povodom XXI. Ministrantskog susreta „FRAMIN“ koji će se održati u subotu, 5. svibnja 2018. godine u Visokom pod geslom „Uvijek se radujte!“ (1. Sol 5, 16).

Sadržaj ove knjižice podijeljen je u dva dijela: I. Samostani Bosne Srebrene i II. Ministrant i njegova služba. Ove godine prvi dio knjižice nije napisan u obliku pitanja i odgovora kao do sada, te će samim time i kviz biti zahtjevniji nego što je bio prethodnih godina, a drugi dio knjižice ostao je napisan u obliku pitanja i odgovora. 

Ministranti će moći sudjelovati kao i do sada u različitim Igrama bez granica, ali će također imati priliku pokazati i svoje znanje o navedenim temama kroz Kviz znanja. Posebno će biti organiziran „Turnir u stolnom tenisu“, a u poslijepodnevnim satima će biti mogućnost za razgledavanje škole povodom „Dana otvorenih vrata Klasične gimnazije“. U sklopu ovog programa će biti organizirani i „Dani otvorenih vrata Franjevačkog sjemeništa i Postulature“.

Župnici mogu prijaviti mlade koji razmišljaju o duhovnom pozivu i žele iskusiti kako izgleda život u samostanu. Mladići koji se prijave mogu ostati u samostanu na noćenju nakon programa „Framina“ u subotu 5. i  nedjelju 6. svibnja. 

Stoga, sve vas koji radite s ministrantima, pozivamo da na svojim tjednim susretima obradite sadržaj ove knjižice kako biste im pomogli u stjecanju znanja i pripremili svoje ekipe za predstojeći FRAMIN.

Prijave za susret ministranata s brojem sudionika potrebno je poslati najkasnije do 28. travnja 2018. na službeni e-mail: [email protected]. Za dodatne informacije o susretu možete kontaktirati područnog duhovnog asistenta Frame, fra Domagoja Šimića.

Dok radosno očekujemo naš susret pozdravljamo Vas našim pozdravom: Mir i dobro!

 

Tina Tolić, Područna predsjednica Frame                                                               

Fra Domagoj Šimić, područni duhovni asistent Frame i OFS-a