Pridruži nam se

Želiš li biti franjevac Bosne Srebrene?
NA PUTU DO FRANJEVAŠTA
Svijet ujedinjen u molitvi - Mater Fatima
20.2.2020.Vojnić

Župa sv. Ante Padovanskoga Vojnić, u četvrtak 20.veljače 2020. pridružila se molitvenom projektu Svijet ujedinjen u molitvi, u povodu stote godišnjice odlaska na nebo sv. Jacinte Marto.

Molili smo krunicu i imali klanjanje pred Presvetim i svetu misu za posvetu svijeta. Obrede je predvodio mjesni župnik, fra Ivo Bošnjak. Pridružio se policijski kapelan Kapelanije sv. Kvirina Sisačkoga Policijske uprave sisačko-moslavačke, don Ivo Borić i vjeroučitelj Ivica Josipović s djecom, mladima i lijepim brojem župljana spomenute župe.  Molili smo za mir, djecu i mlade, za obitelj, brak i starije, za papu, svećenike, redovnike i redovnice te za potrebe Crkve.

Predvoditelj, fra Ivo Bošnjak, između ostalih molitava molio je: „Majko Božja i majko naša Marijo, Kraljice mira! Došla si k nama da nas vodiš Bogu. Isprosi nam od njega milost da mu poput Tebe i mi mognemo ne samo reći: „Neka mi bude po riječi Tvojoj!“, nego to i ostvariti. U Tvoje ruke stavljamo svoje ruke da nas kroz ove nevolje i poteškoće dovedeš k Njemu.“ Vjeroučitelj je pripremio meditaciju iz Svetoga pisma uz otajstva svjetla (Mt 3,16-17  Iv 2,3-5  Mk 1,14-15  Lk 9, 29-31  Lk 22,14-16). Posvetili smo obitelji, našu župu i cijeli svijet Bezgrješnom srcu Marijinu sa svečanim euharistijskim blagoslovom. Na koncu pobožnosti župnik je zahvalio sudionicima.

 

Župa Vojnić