Pridruži nam se

Želiš li biti franjevac Bosne Srebrene?
NA PUTU DO FRANJEVAŠTA
Susret franjevačkih bogoslova sa sestrama karmelićankama
25.5.2021.Stup/Sarajevo

U subotu, 22. svibnja 2021. godine u poslijepodnevnim satima franjevački bogoslovi, zajedno sa duhovnikom fra Mirom Relotom, fra Josipom Adrićem i đakonom fra Josipom Jazvićem, susreli su se sa sestrama karmelićankama u njihovom samostanu na Stupu. Susret se dogodio na inicijativu priorke sestara  s. Jelene i duhovnika bogoslova fra Mire Relote.

Susret je započet zajedničkim pjevanjem Prve večernje svetkovine Duhova koju su animirale sestre, a drugi dio molitvenog dijela bilo je klanjanje Presvetom oltarsko sakramentu koje su animirali svojim razmatranjem i pjesmom bogoslovi. Na kraju molitvenog dijela, bogoslovi su po staroj karmelićanskoj tradiciju zajedno sa sestrama otpjevali Salve regina s upaljenim svijećama.

Drugi dio susreta bio je rekreativan. Nakon večer uslijedilo je druženje braće sv. Franje sa sestrama karmelićankama. U samostanu u sarajevskom naselju Stup trenutno živi sedam sestara. Sestre, koje trenutno borave u samostanu, u Sarajevo su došle 2018. godine, iako je samostan otvoren sad već davne 2000. godine. Od sedam sestara samo su dvije rođene u Bosni i Hercegovini ostale su sestre podrijetlom iz Hrvatske. Bogoslovi su imali priliku upoznati sestre karmelićanke, njihovu karizmu, ali i čuti svjedočanstvo najmlađe sestre u zajednici s. Ane.

Zahvalni sestrama na gostoprimstvu i toploj sestarskoj riječi uz nadu da ćemo i u budućnosti nastaviti druženje sa sestrama pozdravili smo se sa sestrama do nekog drugog puta.

Neka zagovor našeg serafskog oca sv. Franje prati naše drage sestre!

fra Dario Laštro