Najave

21.2.2021. Bistrik/Sarajevo

Pridruži nam se

Želiš li biti franjevac Bosne Srebrene?
NA PUTU DO FRANJEVAŠTA
Sprovod pokojnoga fra Tomislava Jurića
24.12.2020.Petrićevac

Na groblju sv. Franje na Petrićevcu, 23. prosinca 2020. oprostili smo se sa zemnim ostacima fra Tomislava Jurića čija je iznenadna smrt u 68. godini života mnoge iznenadila. Misno slavlje predvodio je banjolučki biskup ordinarij Franjo Komarica uz koncelebraciju pomoćnog biskupa banjolučkog fra Marka Semrena, mnogopoštovanoga oca provincijala fra Joze Marinčića, gvardijana franjevačkog samostana na Petrićevcu fra Domagoja Šimića, te još 35 svećenika.

U svojoj homiliji biskup Franjo se osvrnuo na ovozemaljski život kao i na dobra djela koja je pokojni fra Tomislav za života činio. Između ostaloga, biskup Franjo osvrnuo se na 50 godina redovništva našega fra Tomislava i jasno rekao kako je fra Tomislav za svoga djelovanja učinio nebrojeno dobrih djela. Dostojanstvu ovog čina doprinijelo je pjevanje sestara Klanjateljica krvi Kristove s područja Banja Luke. Na završetku misnog slavlja okupljenima se obratio gvardijan fra Domagoj Šimić iznijevši životopis našeg fra Tomislava. Obred ukopa imao je provincijal fra Jozo. Nakon ukopa okupljeni su imali priliku za zakusku i osvježenje. Zahvaljujemo se svima koji su nazočili ovom tužnom događaju.

Budući da je našeg subrata fra Tomislava iznenadna smrt zatekla na mjestu gdje je zadnjih godina obavljao svoju svećeničku i redovničku službu, iz župe Gvozd, dan ranije 22. prosinca, organiziran je ispraćaj njegovih posmrtnih ostataka. Svetu misu predvodio je sisački biskup Vlado Košić. Delegat u ime provincije Bosne Srebrene je bio definitor i gvardijan samostana u Sesvetskoj Sopnici fra Zdravko Dadić uz prisutnost 15-ak svećenika.

Sjetimo se u svojim molitvama pokojnoga fra Tomislava. Pokoj vječni daruj mu Gospodine i svjetlost vječna svjetlila njemu!

Izvor: Samostan Petrićevac