Pridruži nam se

Želiš li biti franjevac Bosne Srebrene?
NA PUTU DO FRANJEVAŠTA
Slavlje sakramenta krizme u župi sv. Franje Asiškog na Dobrinji
9.5.2022.Dobrinja/Sarajevo

U nedjelju, 8. svibnja 2022. u župi sv. Franje Asiškog u sarajevskom naselju Dobrinja proslavljen je sakrament Svete krizme pod večernjom sv. Misom u 18 sati.

Krizmanici i ministranti su sa župnikom i svećenicima svečano dočekali djelitelja sakramenta krizme, vrhbosanskog nadbiskupa u miru, kardinala Vinka Puljića, uz pozdrav i molitvu nakon čega je uzoriti kardinal kroz razgovor popričao sa krizmanicima o vjeri. Svečano misno slavlje predslavio je Vinko kardinal Puljić, uz koncelebraciju župnika fra Danijela Rajića, tajnika vlč. Domagoja Matijevića i vlč. Sandra Jurešića, profesora i odgajatelja u KŠC-u uz asistenciju bogoslova fra Danijela Lukića i mnogobrojnih župnih ministranata. Sakrament kršćanske punoljetnosti, Svetu krizmu, primilo je 9 krizmanika, 6 djevojčica i 3 dječaka: Leon Malkoč, Nikša Ilija Grebenar, Emanuel Danijel Babić, Antonija Marija Babić, Ana Monika Trlin, Nina Jurić, Anja Hrgić, Tea Katarina Jurković i Anastasija Katarina Anđić. Slavljenički tim molitvene zajednice Spiritus Sanctus, bend „El Shaddai“ svirao je i pjevao na programu proslave.

Na koncu sv. Mise župnik fra Danijel se zahvalio dragom Bogu, kardinalu, svećenicima kao i svima koji su sudjelovali u organizaciji te mnogobrojnim župljanima i drugim vjernicima koji su došli na ovo svečano slavlje. Čestitao je krizmanicima, kumovima, roditeljima i rodbini a nakon sv. Mise slavlje se nastavilo u radosnom ozračju uz zakusku u dvorani iza crkve.

fra Danijel Rajić