Pridruži nam se

Želiš li biti franjevac Bosne Srebrene?
NA PUTU DO FRANJEVAŠTA
Slavlje sakramenata Prve pričesti i Krizme na Dobrinji
25.6.2020.Dobrinja - Sarajevo

U nedjelju, 21. lipnja 2020. u župi sv. Franje Asiškog u sarajevskom naselju Dobrinja proslavljen je sakrament Prve svete pričesti, a prethodne nedjelje 14. lipnja i sakrament Svete krizme.

Sedamnaest prvopričesnika, 10 dječaka i 7 djevojčica, po prvi put primili su Tijelo i Krv Isusa Krista. Svi oni su se radosno i puni žara pripremali za primanje sakramenata redovito pohađajući župni vjeronauk, ministrirajući i slaveći sv. Mise. Svečano misno slavlje predvodio je župnik fra Danijel Rajić uz koncelebraciju fra Pere Karajice, ravnatelja KSA i fra Danijela Nikolića meštra bogoslova. Na misi su asistirali bogoslovi fra Zoran Topalović, fra Danijel Lukić i fra Oliver Livančić. Djeca su recitirala prigodne euharistijske pjesme a nekoliko roditelja je čitalo misna čitanja i aktivno sudjelovalo u recitaciji pjesme. Na koncu sv. Mise župnik fra Danijel se zahvalio dragom Bogu, svima koji su sudjelovali u organizaciji i mnogobrojnim župljanima i drugim vjernicima koji su došli na ovo svečano slavlje. Čestitao je roditeljima i djeci a prvopričesnici su dobili uspomene i svijeće. Na koncu su zajedno sa župnikom su otpjevali i odsvirali pjesmu „Danas smo sretni“. Nakon sv. Mise članovi Udruge „ Eko srce Gromiljak“ su zasvirali i zapjevali u tradicionalnim nošnjama ispred crkve.

Samo tjedan dana ranije, 14. lipnja, u crkvi sv. Franje sakrament kršćanske punoljetnosti, Svete krizme, primilo je 13 krizmanika, 7 djevojki i 6 dečkih. Sakrament krizme podijelio je vrhbosanski nadbiskup Vinko kardinal Puljić uz koncelebraciju župnika fra Danijela Rajić, tajnika Štefana Markovića i fra Pere Karajice, ravnatelja KSA. Proslava sakramenta krizme i prve sv. pričesti sa velikim brojem djece za ovako malu župu je dokaz da ova mlada župna zajednica živi i raste uz pomoć Duha Svetoga i zagovor zaštitnika sv. Franje Asiškog. Slavljenički tim molitvene zajednice Spiritus Sanctus, bend mladih „El Shaddai“ svirao je i pjevao na svetim misnim slavljima. Na koncu obje proslave svetih sakramenta slavlje se nastavilo u radosnom ozračju uz zakusku u dvorani crkve.

 

Fra Danijel Rajić