Pridruži nam se

Želiš li biti franjevac Bosne Srebrene?
NA PUTU DO FRANJEVAŠTA
Prva sveta pričest u župi Tolisa
24.5.2021.Tolisa

U župi Uznesenja Marijina u Tolisi, 45 djevojčica i dječaka obučenih u bijele haljine, djevojčice s vijencima na glavi, primilo je sakrament Prve svete pričesti. Pod svetom misom koju je predvodio gvardijan Franjevačkog samostana Tolisa fra Mario Jurić, mališani su pod zajedničkim sloganom „ Budimo jedno srce“, po prvi put primili Tijelo Kristovo u svoju dušu, u svoje srce i tijelo.

Na poseban način, gvardijan fra Mario je pozdravio prvopričesnike i njihove roditelje koji su ih dopratili pred oltar i zajednički susreli Krista i sudjelovali na svetoj misi. Pozdravne riječi gvardijan je uputio za vjeroučitelje i učitelje koji su da sada ugradili nešto svoje u njihov odgoj, kako vjerski, tako i svagdašnji, a svečano misno slavlje započelo je pozdravom prvopričesnika.  

U prigodnoj propovijedi fra Mario je naglasio kako je Isus uvijek prisutan među nama i uvijek želi biti dio nas. –„Najveći poljubac Isusa Krista, jest njegovo tijelo u našoj duši i srcu, stoga uvijek s radošću trebate nositi u srcu ovaj današnji trenutak. Uvijek trebamo zapamtiti da je Isus Krist naš najveći prijatelj i on nas uvijek čeka da dođemo. Isus kaže „Pustite malene k meni“, zato što vi u sebi ne možete imati mržnje ni srditosti, grijeha ni ljutnje“, poručio je prvopričesnicima fra Mario Jurić i dodao, -Roditelji, budite odgojitelji svoga djeteta, naučite ga što je ljubav, radost i darivanje. Odgovorni ste za svoju djecu.

Izvor: Samostan Tolisa