Pridruži nam se

Želiš li biti franjevac Bosne Srebrene?
NA PUTU DO FRANJEVAŠTA
Prva sveta pričest u župi Tolisa
22.6.2020.Tolisa

U župi Uznesenja Marijina u Tolisi, u svečanom misnom slavlju sakrament prve svete pričesti primilo je 62 malenih, 32 djevojčice i 30 dječaka. Svetu misu i čin dodjele sakramenta predvodio je gvardijan fra Mario Jurić i na početku zahvalio časnoj sestri Kati i fra Marijanu na njihovu ustrajnom trudu da kroz vjeronauk prvopričesnici spremno dočekaju veliki trenutak, uz želju da misno slavlje bude nešto najljepše u djetinjstvu mališana.

Da bi radost djece bila upotpunjena, potrudili su se sami prvopričesnici, dolaskom na gozbu Kristovu uz pjesmu i recitacije, obučeni u bijele haljine s bijelim cvjetnim vijencima u kosi. – „Danas meni srce, tako burno tuče, danas mene k Isusu želja žarka vuče. Danas moja duša hram će postat bijeli, danas neka kliče za mnom taj svijet cijeli“ kroz stihove su poručili prvopričesnici. Sretni i ponosni bili su njihovi roditelji, kao i cijeli puk toliške župe.

U sažetoj, ali snažnoj propovijedi fra Ivica Tomas je istaknuo kako su prvopričesnici puni dječjeg žara, zanosa i radosti, okruženi svojim najmilijima, pripravni prvi put primiti Isusa u svetoj Pričesti. – U svetoj hostiji primit će te dragog Boga i Bog hoće da se nastani u vašim srcima i vašoj duši i da bude dio vas. Ako je Bog dio vas, onda ste i vi potpuno Božji, zato pazite čime će te hraniti svoju dušu, poručio je fra Ivica Tomas prvopričesnicima, a roditelje potaknuo da svoje misli i molitve usmjere na prvopričesnike da ih Isus vodi kroz život i obdari svojom ljubavlju.

Marko Mišković