Pridruži nam se

Želiš li biti franjevac Bosne Srebrene?
NA PUTU DO FRANJEVAŠTA
Proslavljen sv. Ivo - patron župe Donja Tramošnica
26.6.2020.Donja Tramošnica

U srijedu, 24. lipnja proslavljen je zaštitnik župe Donja Tramošnica, sv. Ivan Krstitelj.

Na samu svetkovinu, središnji dio proslave bila je pučka misa u jedanaest sati u crkvi gdje se okupio se velik broj župljana i vjernika iz susjednih župa uteći se svom nebeskom zagovorniku. Svečano euharistijsko slavlje, predvodio je uzoriti Vinko kardinal Puljić uz koncelebraciju 22 svećenika doborskog, dubravskog i šamačkog dekanata.

Proslavi patrona prethodila je devetodnevna i trodnevna priprava od 15. do 23. lipnja. Svete mise devetnice i trodnevnice  predvodili su vel. Marinko Miličević, generalni vikar Gospićko - Senjske nadbiskupije, fra Damir Pavić, gvardijan franjevačkog samostana na Kovačićima i tajnik Provincije Bosne Srebrene i dr. fra Ivo Pavić, župnik župe Šurkovac.

Na kraju sv. mise nazočnima pozdrav je uputio župnik fra Joso Oršolić. Osobito je zahvalio predvoditelju uzoritom Vinku kardinalu Puljiću, te svim svećenicima koji su predvodili devetodnevnu i trodnevnu pripravu i onima koji su ovih dana pomagali u ispovijedanju te svima ostalima koji su na bilo koji način pridonijeli proslavi patrona.

Pučku Svetu misu svojim sviranjem, pjevanjem i animirali i uzveličali su članovi župnog zbora iz Tolise.

Poslije Svete mise druženje se nastavilo uz zajednički ručak za sve prisutne.

fra Bono Kovačević