Pridruži nam se

Želiš li biti franjevac Bosne Srebrene?
NA PUTU DO FRANJEVAŠTA
Proslavljen blagdan blaženog Alojzija Stepinca u Orašju
11.2.2020.Orašje

​Nakon devetnice i trodnevne duhovne obnove blagdan blaženog Alojzija Stepinca, zaštitnika župe Orašje, svečano je proslavljen u ponedjeljak, 10. veljače u crkvi blaženog Alojzija Stepinca svečanim misnim slavljem koje je predvodio fra Damir Pavić, gvardijan franjevačkog samostana Svetog Križa (Kovačići) u Sarajevu i tajnik Franjevačke Provincije Bosne Srebrene, u zajedništvu s 24 svećenika i dva đakona.

​U svojoj prigodnoj homiliji fra Damir je uputio prisutnim vjernicima poruku koju možemo iščitati iz života blaženog Alojzija Stepinca: ne izgubiti vjeru, čuvati se idolopoklonstva, vršiti Božje zapovijedi, ne bojati se križa, stavljajući svoje pouzdanje u Boga neprestano izgovarajući blaženikove riječi: „U Tebe se Gospodine uzdam“.

​Svečano misno slavlje uveličali su i naši ministranti, framaši, čitaći i prvopričesnici koji su animirali službu riječi i molitvu vjernika. Misno slavlje svojim nastupom je uveličao zbor Adoro iz Tolise.

​Na kraju slavlja okupljene je pozdravio župnik  fra Bono zahvalivši se svima koji su sudjelovali u program proslave blaženog Alojzija Stepinca te je izmoljena molitva za proglašenje blaženog Alojzija Stepinca svetim.

​Župa se za blagdan Stepinčeva pripravila duhovnom obnovom. Od 1. veljače do 9. veljače devetodnevnom pripravom tijekom koje se molila Molitva u čast blaženog Alojzija Stepinca, Litanije u Blaženikovu čast i Molitva za proglašenje svetim i ulomaka iz Stepinčevih propovijedi, govora i nagovora.

​Osim devetnice bliža duhovna priprava bile su mise trodnevnice koju su predvodili: fra Joso Oršolić, župnik župe Donja Tramošnica, fra Marko Lovrić, župnik župe Gornja Tramošnica i fra Silvio Zlatarević, župni vikar župe Kiseljak.Za vrijeme trodnevnica imali smo klanjanje Svetom križu, klanjanje Presvetom Oltarskom Sakramentu, Krunicu Svetom Duhu za one koji boluju od karcinoma i blagoslov djece.

 

Župa Orašje