Pridruži nam se

Želiš li biti franjevac Bosne Srebrene?
NA PUTU DO FRANJEVAŠTA
Proslava župne svetkovine sv. Ilije u Turiću
21.7.2020.Turić

Na svetkovinu sv. Ilije 20. srpnja župa Turić u Doborskom dekanatu proslavila je svoga nebeskog zaštitnika svečanom euharistijom koju je predslavio don Vitomir Zečević profesor komunikacijske znanosti na Filozofskom - teološkom institutu Družbe Isusove u Zagrebu i župni vikar u župi Marije Pomočnice Knežija u Zagrebu fra uz još trinaest svećenika.

Don Vitomir Zečević oslonio se u svojoj propovijedi na lik i djelo sv. Ilije, proroka posebno istaknuvši prenošenje Božje riječi narodu i poticaj naroda da se vrati pravoj vjeri u jednog i pravog Boga. 

Bliža priprava za sam patron bile su svete mise trodnevnice u petak, subotu i nedjelju koje je predvodio don. Vitomir Zečević. Prvoga dana duhovne priprave don Vitomir je govorio o važnosti strpljivosti odnosno Božjoj strpljivosti s nama grešnicima. Drugoga dana govorio je o zahvalnosti istaknuvši ako želiš biti sretan trebaš zahvaljivati Bogu odnosno kada si u zahvalnosti nema prostora zlu. Trećega dana  don Vitomir je govorio o molitvi istaknuvši osmi što je molitva razgovor s Bogom ona je i gledanje Boga jer je ključ uspješne molitve otvorenost Bogu.

Na sam dan patrona narod se okupio na molitvu i zahvalio se svom nebeskom zaštitniku.

 

fra Bono Kovačević