Pridruži nam se

Želiš li biti franjevac Bosne Srebrene?
NA PUTU DO FRANJEVAŠTA
Proslava svetog Ante u Sivši
15.6.2019.Sivša

Sveti Anto Padovanski, znameniti franjevački propovjednik iz 13. stoljeća časti se u čitavom svijetu. U Bosni i Hercegovini naslovnik je mnogih crkava i župa među kojima je i župa Sivša koja ovog sveca slavi kao svoga zaštitnika. Ovogodišnjoj proslavi patrona župa prethodila je duhovna priprava vjernika kroz pobožnost trinaest utoraka i mise trodnevnice.

Svečanim euharistijskim slavljem na samu svetkovinu sv. Ante 13. lipnja 2019. predsjedao je mons. Marko Semren, pomoćni biskup banjolučki. U svojoj homiliji mons. Semren govorio je o životu sv. Ante kao uzoru za nasljedovanje u kršćanskom življenju. Njegov propovjednički zanos zajedno s darom mudrosti oduševljavali su njegove slušatelje za obraćenje i radikalni život po Kristovu evanđelju, istaknuo je mons. Semren.

Na koncu mise domaći župnik fra Ivica Vidak zahvalio je mons. Semrenu za predsjedanje euharistijom te drugim ljudima koji su pomogli u organizaciji proslave patrona župe. Misno pjevanje predvodili su članovi župnog pjevačkog zbora.

 

Fra Antonio Gašić