Najave

Pridruži nam se

Želiš li biti franjevac Bosne Srebrene?
NA PUTU DO FRANJEVAŠTA
Proslava svetkovine Tijelova u župi Orašje
3.6.2021.Orašje

U četvrtak 3. lipnja 2021. u našoj je župi svečano proslavljena svetkovina Tijelova središnjim misnim slavljem u 18:00 sati kojeg je predvodio župnik fra Bono Kovačević uz đakona fra Josipa Jazvića.

U propovijedi fra Bono poručuje: Ići na pričest ne znači blagovati Isusovo tijelo i otići dalje kao da se ništa nije dogodilo tj. ostati isti čovjek, misliti samo na sebe, loše misliti o drugima, vrijeđati ih i ranjavati. Jedan liturgičar je lijepo kazao: Euharistija nije kao kafić, gdje naručiš ono što želiš i što ti se sviđa; popiješ, platiš i odeš dalje. Ne moraš nikome polagati račun gdje si bio, što si radio, što si pojeo i popio. Na tebi se ništa od toga ne vidi. Nema nikakve promjene.

Nakon pričesti, uslijedila je procesija sa Presvetim Oltarskim Sakramentom oko okoliša župne crkve, gdje su bile pripravljene postaje. Procesija se sastojala ministranata, djece, roditelja i vjernika koji su se okupili u velikom broju na današnje slavlje.

Oltarski Sakramenat nosio je župnik fra Bono uz đakona fra Josipa. Sag od ružinih latica ispred Presvetog Oltarskog Sakramenta posipali su po crkvenom dvorištu djeca.  Pri svakoj postaji župnik je položio izloženi Presveti Oltarski Sakrament na njezin oltarski stol, a đakon održao molitve i čitanja u čast Izloženog.

Današnje slavlje je završilo s posljednjom postajom u crkvi i blagoslovom, gdje smo molili za našu župu, za naše mjesto i sve stanovnike u njemu.

Euharistijsko slavlje i procesiju uveličao je i dječji crkveni zbor pod vodstvom Magdalene Mišković.

fra Bono Kovačević