Pridruži nam se

Želiš li biti franjevac Bosne Srebrene?
NA PUTU DO FRANJEVAŠTA
Proslava Šimunova u župi i samostanu Dubrave
12.5.2021.Dubrave

I ove godine proslavili smo Šimunovo, druge subote u mjesecu svibnju, točnije 8. svibnja 2021. kako je to bio običaj i do sada. Iako je ovo vrijeme specifično, vrijeme pandemije, župna zajednica je sa svojim ujacima, skromno ali vrlo pobožno proslavila ovaj spomendan na Slugu Božjeg Fra Šimuna Filipovića.

Samoj proslavi spomendana prethodila je i Trodnevnica koju smo slavili u trima filijalnim crkvama: u Prijedoru, u Bijeloj i u Skakavi Donjoj.

Na sam dan Šimunova, okupila se župna zajednica u samostanskoj/župnoj crkvi u Dubravama na slavljenje svečane sv. mise koju je predslavljao Fra Franjo Ninić, župni upravitelj u Zvorniku/Srebrenici uz koncelebraciju 15 svećenika-ujaka!

Zbog pandemije i održavanja propisanih pravila, ovogodišnju proslavu Šimunova, proslavili smo u krugu župne zajednice vjernika. Naše molitve koje smo uputili dragome Bogu po zagovoru Sluge Božjeg Fra Šimuna Filipovića sadržavale su intenciju da dragi Bog providonosno provede sve nas na dobro duše i tijela iz ovog vremena!

Fra Niko Josić, gv.