Pridruži nam se

Želiš li biti franjevac Bosne Srebrene?
NA PUTU DO FRANJEVAŠTA
Proslava sakramenta Svete pričesti u župi Dobrinja
27.4.2021.Dobrinja - Sarajevo

U župi sv. Franje Asiškog, u sarajevskom naselju Dobrinja, u nedjelju, 25. travnja 2021. pod pučkom misom u 10 sati bila je proslava sakramenta Prve svete pričesti. Šest prvopričesnika, 5 dječaka i 1 djevojčica, po prvi put primili su Tijelo i Krv Isusa Krista.

Svi oni su se radosno pripremali pohađajući župni vjeronauk a u subotu su zajedno sa roditeljima pristupili i sakramentu ispovijedi. Svečano misno slavlje predslavio je župnik fra Danijel Rajić uz koncelebraciju fra Pere Karajice, ravnatelja KSA a fra Danijel Lukić, vjeroučitelj prvopričesnika, je asistirao uz ostale župne ministrante. Slavljenički tim molitvene zajednice Spiritus Sanctus, bend „El Shaddai“ svirao je i pjevao na proslavi. Tijekom programa djeca su recitirala prigodne euharistijske pjesme a nekoliko roditelja je čitalo misna čitanja i aktivno sudjelovalo u recitaciji.

Na koncu sv. Mise župnik je uputio riječi zahvale svima koji su sudjelovali u organizaciji proslave. Čestitao je roditeljima i djeci a prvopričesnici su dobili na dar dječje Biblije, uspomene, svijeće i buket cvijeća. Nakon završnog blagoslova zajedno sa župnikom otpjevali su i odsvirali pjesmu „Mi želimo uzdić Isusa“.

fra Danijel Rajić