Pridruži nam se

Želiš li biti franjevac Bosne Srebrene?
NA PUTU DO FRANJEVAŠTA
Proslava Gospe od Anđela u Gornjoj Tramošnici
3.8.2020.Gornja Tramošnica

Župa Gospe od Anđela iz Gornje Tramošnice proslavila je 2. kolovoza spomen svoje nebeske zaštitnice. Vjernici su se u Porcijunkuli za proslavu blagdana pripremali svetim misama trodnevnicama koje su predvodili fra Zdravko Anđić, župnik župe Zovik, fra Ivan Pilić, samostanski i župni vikar župe Dobrava i vel. Darko Tomašević, arhiđakon Toliškog arhiđakonata.

Predvoditelji misnih slavlja tijekom trodnevne duhovne priprave na poseban su način istaknuli važnost zahvalnosti Bogu za sve darove koje dobivamo u životu po zagovoru Blažene Djevice Marije. Više su puta istaknuli ljepotu i važnost Porcijunkule u životu sv. Franje Asiškoga.

Sva tri dana župljani i hodočasnici imali su priliku za sakrament pomirenja. Na sam blagdan su svi vjernici i hodočasnici imali priliku zadobiti potpuni oprost kroz ispovijed baš kao i u asiškoj Porcijunkuli.

Središnje misno slavlje je predvodio dr. fra Marko Semren, pomoćni banjalučki biskup uz koncelebraciju šesnaestak svećenika Šamčkog, Doborskog i Dubravskog dekanata. U svojoj prigodnoj homiliji biskup fra Marko Semren istaknuo je važnost potpunog oprosta  kojeg je serafski svetac sv. Franjo dobio.

Na kraju slavlja župnik fra Marko Lovrić zahvalio se svim svećenicima koji su bili na raspolaganju za svetu ispovijed, svim časnim sestrama na ljubavi i dobroti, svim župljanima i hodočasnicima iz Domaljevca, Donje Tramošnice, Tolise i Vidovica koji su u hodočasničkim procesijama došli i iskazali poštovanje našoj Nebeskoj Majci a nadasve Bogu koji nam je dao tu milost da i ovim teškim vremenima kušnje možemo slaviti misno slavlje u zajedništvu, a potom posebno ljudima ove župe koji su svojim zalaganjem pridonijeli pri organiziranju zaštitnika župe.

Župni zbor iz Domaljevca animirao je središnje slavlje a trodnevnu pripravu zbor župe Gornja Tramošnica pod ravnanjem sestre Jele Dubravac.

fra Bono Kovačević