Pridruži nam se

Želiš li biti franjevac Bosne Srebrene?
NA PUTU DO FRANJEVAŠTA
Proslava Dana Policijske kapelanije "Sv. Vlaho"
8.2.2020.Pridvorje

Misnim slavljem u župnoj crkvi sv. Vlaha u Pridvorju dana 6. veljače, održano je svečano misno slavlje u povodu proslave Dana Policijske kapelanije „Sveti Vlaho“.

Na svečanoj svetoj misi sudjelovali su brojni policijski službenici i djelatnici Policijske uprave dubrovačko-neretvanske predvođeni načelnikom Ivanom Pavličevićem i njegovim zamjenikom Mirom Bajom, a svojim dolaskom slavlje su uveličali i zamjenik Policijske uprave zadarske Nikola Šindija te načelnik Općine Konavle Božo Lasić.

Uz domaćina, policijskog kapelana fra Iva Kramara, misu je predvodio don Ivo Topalović, vojni i policijski kapelan uz fra Iliju Stipića i fra Dragu Ljevara.

U nadahnutim riječima propovijedi don Ivo je istaknuo težak život redarstvenika koji često protkan trenucima radosti, ali i tuge, uspjehom i neuspjehom. Ali sve se u životu lakše nosi ako se voli i ako dozvolimo da nas zahvati ona ljubav koja se nije štedjela, ljubav koja se za nas rodila i koja je nosila križ čovjekove nesavršenosti. Ta ljubav je formirala i svetog Vlaha koji se vrlo rano opredijelio za Isusa Krista pomažući cijeli svoj život bolesnima i potrebitima.

 

Izvor: Policijska uprava dubrovačko-neretvanska