Pridruži nam se

Želiš li biti franjevac Bosne Srebrene?
NA PUTU DO FRANJEVAŠTA
Preminula Kata Kovačević, majka svećenika franjevca Bosne Srebrene
1.4.2021.Donja Tramošnica

Dana 1. travnja, u jutarnjim satima preminula je Kata Kovačević r. Marković, majka fra Bone Kovačevića, svećenika franjevca Bosne Srebrene. 

Pokojna Kata rođena je 21. siječnja 1944. godine. Sa svojim suprugom Nikom je rodila jedanaestero djece. Sin Đuro je umro od tri mjeseca, a zajedno su odgojili i na put izveli desetero djece. Jedan sin je postao i svećenik, fra Bono. Rođena je u Matićima župa Tolisa, a roditelji su joj bili Marijan Marković i Luja r. Pejić. Imala je jednog brata i dvije sestre.

Kata je svojim životom, riječima i djelom bila odgovorna i iskrena vjernica, redovito je dolazila na svete mise, moglo bi se reći skoro svakodnevno i živjela svoju vjeru u svim mogućim i nemogućim, ratnim i poratnim prilikama.

Poslije rata se vratila na svoje ognjište i živjela cijelo vrijeme u Donjoj Tramošnici, gdje je i završila svoje zemaljsko putovanje s vjerom i predanjem volji Božjoj. Zadnjih nekoliko dana zdravlje joj se pogoršalo, a i sama je slutila da će tako nešto doći, pa se redovito ispovijedala i pripremala za susret s Ocem nebeskim.

Opremljena sakramentima umirućih, Kata je preminula u jutarnjim satima na Veliki četvrtak, 01. travnja 2021.

Sahrana je u petak, 02. 04. 2021. u 12.00 sati na groblju Okruglić.

Ispraćaj, 02. 04. 2021., s groblja Grab u Donjoj Tramošnici, u 11.30 sati.

Sveta misa zadušnica u ponedjeljak 05. 04. 2021. u 17 sati u župnoj Crkvi u Donjoj Tramošnici.

Ožalošćena djeca: Marijan, Lucija, Ilija, Drago, Anto, Ivo, Blaško, Valerijo, Bernard i fra Bono, unučad, snahe, brat Ivo, sestra Mara i ostala rodbina!

U ime svih franjevaca Bosne Srebrene subratu Boni i njegovoj obitelji iskrena sućut.

Pokoj vječni daruj joj Gospodine. Počivala u miru.

FIA