Pridruži nam se

Želiš li biti franjevac Bosne Srebrene?
NA PUTU DO FRANJEVAŠTA
Otvoren i blagoslovljen društveni dom u župi Bogomolje
5.7.2021.Bogomolje/Hvar

U župi Bogomolje na otoku Hvaru, koju, kao i župe Sućuraj i Gdinj, pastoriziraju bosanski franjevci, u četvrtak 1. srpnja otvoren je i blagoslovljen društveni dom koji je izgrađen 1909. godine i prostire se na 200 četvornih metara.

Obnovljen je s 3,3 milijuna kuna bespovratnih novčanih sredstava EU fondova. U domu će odsada posebnu ulogu imati vatrogasci DVD-a općine Sućuraj. Glavni arhitekt rekonstrukcije i sanacije bio je pokojni Ozren Ukropina iz Sućurja.

Presijecanjem vrpce, zgradu je, uz pomoć načelnika općine Sućuraj Ivana Slavića, otvorio dožupan Splitsko-dalmatinske županije Stipe Čogelj.

Dom je blagoslovio župnik župe Gdinj i upravitelj župe Bogomolje fra Mario Divković koji je dožupanu Stipi Čogelju i načelniku Slaviću predložio da se stara kuća župnog ureda, koja je uz obnovljeni dom, koncesionarski ustupi Splitsko-dalmatinskoj županiji i općini Sućuraj, za potrebe vatrogasaca. Imajući i to u vidu dožupan je popodne pohodio bosanske franjevce i razgledao likovnu koloniju deset akademskih slikara koji su bili na otvorenju i blagoslovu društvenog doma u župi Bogomolje.

Akademski slikar Željko Bubalo u neformalnom dijelu programa lokalnim vatrogascima darovao je jednu umjetničku sliku.

Stipo Marčinković