Pridruži nam se

Želiš li biti franjevac Bosne Srebrene?
NA PUTU DO FRANJEVAŠTA
Održana trodnevna duhovna obnova u župi sv. Franje na Dobrinji
29.11.2019.Dobrinja/Sarajevo

U župi sv. Franje u sarajevskom naselju Dobrinja održana je duhovna obnova od četvrtka, 21.11. do subote 23.11.2019. Voditelj duhovne obnove na temu „Isus oslobađa i ozdravlja“ bio je dr. sc. fra Ivo Pavić.

Svakog dana bila je mogućnost za ispovijed. Bend „El Shaddai“ molitvene zajednice Spiritus Sanctus koji u toj crkvi redovito svira na nedjeljnoj večernjoj misi, radosno je predvodio slavljenje sva tri dana programa. Crkva je bila ispunjena velikim brojem vjernika koji su došli iz Sarajeva, različitih krajeva Bosne i Hercegovine te susjednih zemalja Hrvatske i Crne Gore. Svakoga dana molila se krunica Božanskog Milosrđa nakon čega je uslijedio duhovni nagovor u kojem su se molile molitve za oslobođenje i ozdravljenje duše i tijela. Središnji dio programa bila je sveta Misa s propovijeđu.

Prvoga dana duhovne obnove bilo je i klanjanje pred Presvetim. Fra Ivo je udjeljivao pojedinačan blagoslov vjernika kao i blagoslov po relikvijama sv. Franje uz duhovne pjesme slavljenja i svjedočanstva o ozdravljenju i obraćenju. Članovi molitvene zajednice „Spiritus Sanctus“ su svakodnevno bili angažirani u organizaciji duhovne obnove. Ovaj radosni molitveni susret završio je u zahvalnosti Bogu na svim primljenim milostima s vjerom da će plodovi duhovne obnove biti mnogobrojni u životima vjernika.

 

fra Danijel Rajić, župnik