Pridruži nam se

Želiš li biti franjevac Bosne Srebrene?
NA PUTU DO FRANJEVAŠTA
Obećanja i izbor Vijeća Frame u Sesvetskoj Sopnici
25.6.2020.Sesvetska Sopnica

"Besplatno primiste, besplatno dajte!" (Mt 10,8) bilo je geslo naših ovogodišnjih obećanja, osmih od osnutka bratstva, na kojima je 16 mladih odlučilo idućih godinu dana živjeti Evanđelje Gospodina našega Isusa Krista po primjeru svetog Franje Asiškoga.

Svetu misu u nedjelju, 14. lipnja predslavio je naš duhovni asistent fra Stipo Karajica uz koncelebraciju fra Filipa Pušića, člana Konferencije nacionalnih duhovnih asistenata Frame (OFMConv.) i animiranje zbora Anima Una pod ravnanjem Lovre Kneževića.

A kako to tradicija i Statut Frame nalažu, i mi smo nakon obećanja izabrali novo vijeće u srijedu, 17. lipnja na izbornoj skupštini koju su predvodile Dorotea Kožnjak i Ivana Matica, delegatkinje područnog vijeća.

Za predsjednicu je izabrana Marta Vrgoč, za potpredsjednika Marko Čičak, za voditeljicu formacije Manuela Novak, za tajnicu Lucija Tolić, a za blagajnika Karlo Mitrović. Mir i ustrajnost!

Bratstvo se na kraju prigodnim poklonom, knjigom punom fotografija, pisama i uspomena, oprostilo od bivšeg predsjednika i jednoga od prvih članova bratstva Josipa Tolića nakon osam godina služenja.

 

Josip Tolić