Pridruži nam se

Želiš li biti franjevac Bosne Srebrene?
NA PUTU DO FRANJEVAŠTA
Misionar fra Ivica Perić u HKM Canberra
9.1.2018.Canberra

U našoj zajednici ovih dana boravi dugogodišnji misionar iz Kivumu, Ruande (Afrika), ravnatelj “Centra Otac Vjeko”, fra Ivica Perić. Svaki dan je bio na pripomoći pri blagoslivljanju kuća i obitelji u Canberri, Wollongongu, Sidneju i Brisbanu.

Danas je fra Ivica predvodio sveto misno slavlje uz prisutnog voditelja naše misije (HKM Canberra i Queanbeyan) fra Miroslava Jelića i gostujućeg fra Josipa Kešina iz Sidneya. Propovijedao je o njegovom misionarskom radu u Africi. Začudio nas je koliko njegova misija “Otac fra Vjeko” (centar je dobio ime po ubijenom misionaru franjevcu fra Vjeki Ćuriću) pomaže tim ljudima u Ruandi. Posebno je istaknuo kako polaže veliku važnost školovanju mladih kako bi se osposobili za posao i postali financijski samostalni pomažući svojima najbližima. Naglasio je također kako je taj rad i uspjeh moguć zahvaljujuci prvenstveno Hrvatima donatorima, a i svima koji mu šalju novčanu pomoć i zamolio nas da nastavimo tako kada i ako smo u mogućnosti.

Nakon svete mise bila je prilika za razgovor i kupnju dviju lijepih knjiga o Ruandi i kalendar 2018. s misijskim fotografijama. Sav prihod od prodaje išao je za potrebe misije i daljnje školovanje djece i đaka u višim razredima.

 

Tekst: Ljubo Vranko

Foto: Ljudevit Šešelja