Pridruži nam se

Želiš li biti franjevac Bosne Srebrene?
NA PUTU DO FRANJEVAŠTA
Održana božićna priredba na Franjevačkoj teologiji
22.12.2017.

U četvrtak, 21. prosinca 2017. godine, na Franjevačkoj teologiji, održana je središnja božićna priredba. Na samom početku je nastupio zbor „Fra Nenad Dujić“ pod ravnanjem dirigenta fra Emanuela Josića. Izveli su dvije skladbe: „Velik je Gospodin“ i „Veni, veni Emanuel.“

Potom se nazočnima, uz pozdrave i čestitke, obratio bogoslov fra Franjo Baraban. „Bog uvijek sprema nešto neočekivano. Iznenađuje čovjeka svojim poniženjem. Postao je čovjek kako bi pokazao vrijednost ljudskog života. Došao je s margine i ponudio nam spasenje.“, istaknuo je fra Franjo, te dodao: „Ova ponuda je otvorena svima kao poziv na dobro.“ U tom je duhu prisutnima poželio čestit i blagoslovljen Božić.

Uslijedio je središnji dio večeri - dramska predstava „Škrtac“ (J.-B. P. Moliere) koju su izveli bogoslovi i studenti Franjevačke teologije u suradnji s Anelom Križanac. Predstava je oduševila prisutnu publiku koja je to potvrdila gromoglasnim pljeskom.

Na kraju večeri su se svi pridružili Tamburaškom orkestru Franjevačke teologije i zapjevali „Svim na zemlji mir, veselje…“ Druženje je nastavljeno u blagovaonici teologije popraćeno predblagdanskim raspoloženjem gdje je uistinu vladalo veselje.

Nikolina Marčić