Pridruži nam se

Želiš li biti franjevac Bosne Srebrene?
NA PUTU DO FRANJEVAŠTA
Zašto NEKADA I DANAS?
22.12.2017.

S Božjom pomoći ovih dana započinje s radom nova provincijska web-stranica. Među ostalim sadržajima na njoj uvrštena je i rubrika pod naslovom: NEKADA I DANAS. Čemu to?

Nakana ove rubrike je s vremena na vrijeme donijeti fotografije i kratke tekstove iz života fratara-ujaka naše Provincije, kao i naroda s kojim su kroz povijest dijelili dobro i zlo. Sadržaji za ovaj dio iz prošlosti najvećim dijelom će se preuzimati s Facebook stranice bogoslova Franjevačke teologije u Sarajevu pod imenom Franjevačka prisutnost u Bosni (FpuB). Naime, ova skupina mladih franjevačkih bogoslova s entuzijazmom pristupa bogatoj prošlosti Bosne Srebrene, otkrivajući u njoj novu snagu za franjevačko poslanje u današnje vrijeme. Uistinu im treba čestitati na tome i zazvati Božji blagoslov na njihov trud i poželjeti im mir i ustrajnost na franjevačkom putu.

Oni su spremno prihvatili da provincijska web-stranica s vremena na vrijeme preuzima neke sadržaje iz Franjevačke prisutnosti. To će biti korisno i zanimljivo mnogim franjevcima, ali i drugim posjetiteljima naše stranice koji se ne koriste društvenim mrežama. Svakako da će u ovoj rubrici biti objavljivani i materijali iz drugih izvora.

U drugom dijelu ove rubrike nakana je objavljivati sadržaje iz današnjeg vremena, koji su zanimljivi za franjevaštvo uopće, ali i neka suvremena gibanja u Crkvi i svijetu.

Braća na terenu koja žele objaviti nešto u ovoj rubrici slobodni su poslati svoje priloge na čemu unaprijed zahvaljujemo.

Mir i svako dobro od Gospodina!

Fra Damir Pavić, voditelj FIA-e