Pridruži nam se

Želiš li biti franjevac Bosne Srebrene?
NA PUTU DO FRANJEVAŠTA

Franjevački studentski dom (FSD)

Franjevački studentski dom je javna ustanova na crkvenom i civilnom području koja služi za smještaj i izobrazbu studenata, za međunarodnu razmjenu studenata i njihov odgoj za toleranciju i suživot.

Osnivač Doma je Franjevačka provincija Bosna Srebrena, u okviru djelatnosti Humanitarno-karitativne organizacije Kruh sv. Ante.

 

Djelatnost Doma je smještaj, odgoj, obrazovanje i socijalna skrb o studentima

Nastojimo pružiti studentima smještaj za vrijeme školovanja, osigurati im dobre uvjete za rad, učenje i izobrazbu, te raditi na tome da se uz našu pomoć formiraju u zdrave ličnosti i dobre i uspješne ljude.

Također, radimo i na duhovnoj i materijalnoj pomoći studentima, kao i razvijanju njihovih higijenskih i kulturnih navika, te osposobljavanju za samostalan život.

Studentima pružamo i mogućnost volontiranja u HKO Kruh sv. Ante ili u nekoj od partnerskih organizacija, te besplatnu neformalnu edukaciju.

Na ovaj način doprinosimo osnaživanju studenata i radu na sebi kroz zdravo i kvalitetno provođenje slobodnog vremena.

franjevacki_studentski_dom_1.jpg

Od 2005. godine, pružamo smještaj za 110 studenta iz Bosne i Hercegovine i drugih europskih zemalja, koji studiraju na Sveučilištu u Sarajevu.

Naši stanari su nadareni i talentirani studenti, koji postižu dobre rezultate pri školovanju i naš Dom je otvoren svima, bez obzira na njihovu etničku, vjersku i nacionalnu opredijeljenost.

 

Franjevački studentski dom je moderno uređen i pruža studentima ugodnu atmosferu za učenje i udoban boravak.

Sobe su dvokrevetne i svaka posjeduje kupatilo. Na svakom katu se nalazi manji prostor za druženje. U prizemlju se, između ostalog, nalazi mala čajna kuhinja, čitaonica, TV sala i praonica rublja. Uređeno je i vanjsko igralište za košarku, odbojku i nogomet.

 

franjevacki_studentski_dom_2.jpg

Kako bi olakšali život daleko od obitelji i domova, studentima se radnim danima pruža i 1 topli obrok dnevno.
FSD ima video nadzor i osoblje prisutno 24 sata, što ulijeva sigurnost. Prijem stanara u Dom vrši se na osnovu raspisanog Natječaja. Prednost imaju nadareni studenti i studentice lošije materijalne situacije, s boljim školskim ili akademskim prosjekom ocjena. Rang lista primljenih se određuje na osnovu Pravilnika o izboru studenata.

Korisnici Doma dobivaju pravo na smještaj za jednu akademsku godinu (od rujna mjeseca do srpnja). Boravak se može produljiti za narednu akademsku godinu, ukoliko studenti ostvare potrebne uvjete za nastavak stanovanja.

Život u Domu i pravila korištenja soba i zajedničkih prostorija određeni su Pravilnikom o kućnom redu.

franjevacki_studentski_dom_3.jpg

Kontakt:

www.kruhsvetogante.com

[email protected]

Zagrebačka 18, Sarajevo

Tel: 033 728 869