Pridruži nam se

Želiš li biti franjevac Bosne Srebrene?
NA PUTU DO FRANJEVAŠTA
Započele Franjevačke pučke misije u Varešu
22.2.2018.Vareš

Jučer, 21. veljače, večernjom svetom misom u 17:00h započele su Franjevačke pučke misije u župi sv. Mihovila u Varešu. Svetu misu je predvodio fra Damir Pavić, koordinator ovih misija, a uz njega su svetoj misi nazočili i fra Anto Cvitković, ž. vikar u Varešu te četvorica franjevačkih bogoslova koji također sudjeluju u programu misija: fra Antonio Gašić, fra Marko Čuturić, fra Pavle Kajić i fra Stjepan Orkić.

Program se nastavio danas, 22. veljače, cjelodnevnim programom koji je započeo svetom misom i jutarnjom molitvom časoslova koju su predvodili franjevački bogoslovi. Nakon jutarnje na oltaru je izložen Presveti Oltarski Sakrament sve do podne. U to vrijeme vjernici su na raspologanju imali svećenike koji su stajali na raspolaganju za svetu ispovijed. Točno u 12 sati molio se anđeoski pozdrav i udijeljen je blagoslov s Presvetim.

U popodnevnim satima program je započeo u 16 sati molitvom svete krunice u crkvi, a u to vrijeme bogoslovi su imali i susret s djecom iz Male škole sestara franjevki u Varešu.  U 16 i 30 u crkvi je održana kateheza na temu euharistije. Večernju svetu misu u 17 sati je predvodio fra Julijan Madžar, ž. vikar iz Brajkovića koji je se danas priključio ekipi misionara i ovih će dana biti na raspolaganju za svetu ispovijed. U svojoj propovijedi prekrasno je svjedočio o svome putu do svećeništva po zagovoru Blažene Djevice Marije. Nakon večernje svete mise bilo je klanjanje Isusu u Presvetom Oltarskom Sakramentu uz meditacije i prigodne pjesme.

Bogu hvala za ove milosne dane i vareški puk, koji se unatoč nepovoljnim vremenskim prilikama odaziva na program misija. Svih ovih večeri pjevanje na svetim misama predvodi odlično uvježbani Zbor župe Vareš, pod ravnanjem s. Ružice Marijić. Zahvalni smo također na gostoprimstvu vareškog župnika fra Mirka Majdandžića i sestara franjevki koji su nas ovih dana u franjevačkom duhu primili otvorena srca. 

Program se nastavlja i idućih dana, a kroz ovo vrijeme će nam se priključivati i drugi misionari franjevci koji sudjeluju u ovim franjevčkim pučkim misijama.

fia