Najave

Pridruži nam se

Želiš li biti franjevac Bosne Srebrene?
NA PUTU DO FRANJEVAŠTA
Frama Domaljevac u humanitarnoj akciji
15.2.2018.Domaljevac

"Nije važno koliko radiš, već je važno koliko ljubavi unosiš u ono što radiš i koliko daruješ drugima". (Majka Terezija)

Temeljni zakoni Božji su jednostavni: treba ljubiti Boga i bližnje. Pomoći i kad za to ništa ne dobivaš! To je kršćanska ljubav. Pomoći ljudima u potrebi činiš da budu dobri, unosiš Boga u svijet, osvajaš srca ljudi, širiš Božju ljubav, stječeš mnoge prijatelje, mnoge ćeš upoznati, jer mnogi su u nevolji.

U sklopu aktivnosti Frame Domaljevac djeluje i humanitarna sekcija pod nazivom Otvara srce za ljude u potrebi. Cilj ove sekcije jest organizirati misijske i dobrotvorne aktivnosti unutar mjesnoga bratstva naše Frame te sudjelovati u mnogim humanitarnim akcijama i projektima.

Na našem redovitom susretu Frame danas svi naši framaši jednoglasno su se složili da Otvore srce za ljude u potrebi te su odlučili da se uključe u akciju za liječenje i otvore srce za Zvonku Zlovića iz Vareša koji zbog bolesti i operacije tumora na mozgu početkom veljače 2017. na KCUS-u Sarajevu, te druge operacije krajem prosinca 2017., te preporučene rehabilitacije i fizikalne terapije, što iziskuje velike novčane troškove koje Zvonko sam nije u stanju osigurati. Osim toga, novu operaciju trebao bi imati za tri mjeseca.

Naši framaši još jednom su pokazali svoju blizinu onima koji nas trebaju pa su za Zvonku za potrebe njegova liječenja darovali svu svoju godišnju članarinu za 2017. godinu. Prema Statutu Franjevačke mladeži BiH, pogl. VI. br. 85. svaki član ispunjava obavezu davanja mjesečnog doprinosa ili članarine od koje se pomaže rad mjesnog i područnog bratstva.

Dopustimo da milosrdni Bog ispuni tvoje srce i zapamti ti ovo: "Nekoliko ljudi je pomoglo tebi. Pomogni i ti nekima!".

 

Frama Domaljevac