Najave

20.2.2022. Plehan

Pridruži nam se

Želiš li biti franjevac Bosne Srebrene?
NA PUTU DO FRANJEVAŠTA
Susret bosanskih studenata u Zagrebu
7.2.2018.Sopnica/Zagreb

U nedjelju, 4. veljače u župi B.D. Marije Anđeoske, na inicijativu Kluba bosanskih studenata održana je misa za studente iz Bosne.

Može se reći da je razloga mnogo zašto smo odabrali baš ovu župu. Već nam je poznato da su franjevci imali jako veliki utjecaj u Bosni, a samim time i mi studenti imamo potrebu čuvati našu tradiciju i običaje. Također, tu je i samostan sv. Ilije koji je zaštitnik Bosne. Župnik fra Stipo Karajica srdačno nas je pozdravio na početku Svete mise, te nam prenio snažnu poruku nade i ohrabrenja, kako našim članovima, tako ostalim župljanima i mladima. Vjerujem da je u srcima svih naših studenata u tim trenucima bio osjećaj kao da smo kod svoje kuće.

Nakon mise, druženje i razgovor nastavio se u kripti crkve. Za vrijeme upoznavanja i druženja, prof. dr. sc. Fra Božo Lujić predstavio nam je, ali i poklonio primjerak svoje knjige, pod nazivom Kratki uvod u novozavjetnu poruku. Govor su, također, održali i predsjednik Kluba bosanskih studenata, Ivan Kapetanović i predsjednica Frame Sesvetske Sopnice Marta Vrgoč, te gospodin Ivan Zeba iz središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, koji je također podržao ovu suradnju. Ovom prilikom se još jednom zahvaljujemo našim domaćinima na lijepom druženju, te se radujemo novoj suradnji i budućim zajedničkim projektima. 
 

Izvor: KBS