Pridruži nam se

Želiš li biti franjevac Bosne Srebrene?
NA PUTU DO FRANJEVAŠTA
Molitva za žrtve Vukovara i Škabrnje
19.11.2023.Orašje

U povodu 32. obljetnice pada Vukovara i Škabrnje i stradanja branitelja i civila ovih mjesta, u subotu, 18. studenoga oraški vjernici su molili i upalili svijeća za vukovarske i škabrnjske žrtve, ali i sve hrvatske žrtve iz Domovinskoga rata.

Pola sata prije svete mise molila se krunica koju su predmolili najmlađi župljani oraške župe. Njih oko pedesetak molilo je krunicu za žrtve Domovinskog rata.

Misno slavlje predvodio je oraški župnik fra Bono Kovačević.

Nakon misnoga slavlja uslijedilo je paljenje svijeća i molitva u crkvenom dvorištu kod kipa Sv. Franje i Isusa. Molitveno zajedništvo oraških vjernika  pred kipom sv. Franje i Isusa uz pjesmu i upaljene lampione u rukama djece ove župe znak su postojane nade u novu budućnost, koja se istinito spominje prošlosti (sjećanje) i koja donosi snagu pružanja ruke pomirnice (oproštenje).

Molitveno-meditativne tekstove izrekli su prisutni vjernici a oraški župnik izmolio opijelo za sve stradale i nevine žrtve Domovinskog rata.

‘Točno u 18.11 sati zvona oraške crkve blaženog Alojzija Stepinca  sjedinila su se sa zvonjavom zvona diljem Hrvatske i Bosne i Hercegovine, izričući HVALA Gradu heroja.

Molitva je završila uz pjesmu.

 

fra Bono Kovačević