Pridruži nam se

Želiš li biti franjevac Bosne Srebrene?
NA PUTU DO FRANJEVAŠTA
“Kruhu svetog Ante” darovano kombi vozilo
1.5.2021.Sesvetska Sopnica - Zagreb

Višegodišnji problemi dostave i otpreme humanitarne pomoći od skladišta do korisnika karitativne udruge franjevaca Bosne Srebrene „Kruh svetog Ante“, koja u Hrvatskoj, i u Bosni i Hercegovini institucionalno neprekidno djeluje od 1992. godine pa sve do danas, djelomično će biti ublaženi zahvaljujući donaciji Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje Republike Hrvatske i razumijevanju Državnog tajnika Gordana Hanžeka, koji je na preporuku savjetnika Srećka Bahlena i predsjednika Vijeća GČ Sesvete Stjepana Kezerića u petak 30. travnja fra Stipi Karajici, voditelju Kruha svetog Ante u Hrvatskoj predao ključeve i na trajno korištenje dostavno kombi vozilo marke Mercedes Benz Sprinter.

Franjevci Bosne Srebrene pastoralno i karitativno angažirani u samostansko-župnoj zajednici u Sesvetskoj Sopnici kod Zagreba, na čelu s fra Zdravkom Dadićem, gvardijanom i župnikom, prof. fra Božom Lujićem i fra Stipom Karajicom, samostansko-župnim vikarom, ujedno i višegodišnji voditelj „Kruha sv. Ante“ u Hrvatskoj su prigodom primopredaje kombi vozila zahvalili Državnom tajniku Hanžeku i njegovim suradnicima na vrijednom daru, kao i njihovom prepoznavanju humanitarno-karitativne djelatnosti ove udruge u okviru projekata koje oni zajedno s članovima i volonterima već više godina uspješno provode, kako u Hrvatskoj, tako i u Bosni i Hercegovini, počevši od skrbi za gladne u okviru Pučke kuhinje, skrbi za djecu, prikupljanje, doprema i pružanje pomoći siromašnima, potrebitima, ratnim stradalnicima, izbjeglicama, povratnicima, imigrantima, pomoć obiteljima s više djece, studentima te romskoj populaciji, a aktivnost je dosta intenzivirana pojavom pandemije koronavirusa i nakon potresa u Hrvatskoj.

Korisnici i dobročinitelji Kruha svetog Ante najčešće su osobe i štovatelji sv. Ante Padovanskog, tvrtke, članovi i obitelji u sustavu socijalne skrbi, staračka domaćinstva sa minimalnim primanjima te višečlane obitelji koje imaju poteškoća u normalnom funkcioniranju života, a franjevci im nastoje svojom otvorenošću i zalaganjem, uz pomoć dobročinitelja, članova i volontera biti „Pomoć iz prve ruke“, kako i glasi službeno geslo njihove udruge.

(PressKSA)