Najave

Pridruži nam se

Želiš li biti franjevac Bosne Srebrene?
NA PUTU DO FRANJEVAŠTA
Hodočašće u Canberri na proslavu dana blaženog kardinala Aloizija Stepinca
11.2.2018.Canberra

Pripreme za proslavu Stepinčeva u Canberri ove godine započeli smo sv. misama trodnevnicama u čast bl. Alojziju Stepincu, koje je predslavio fra Marko Hrgota, gost našega misijskog dušobrižnika fra Miroslava Jelića. Uređivalo se oko crkve i unutrašnjosti ovih dana za početak proslave u subotu jutarnjom sv misom u 11.00 sati.

Kao i prethodnih godina, tako i ove godine autobusi puni vjernika sa svećenicima-fratrima i časnim sestrama Klanjateljicama Predragocijene Krvi Kristove iz Sidneya i Wollongonga su došli na hodočašće u Canberru .

Ovogodišnje misno slavlje je predslavio fra Ivan Pilić iz BiH, uz koncelebraciju fra Josipa Kešine iz Sidneya, fra Marka Hrgote iz Rima te fra Miroslava Jelića, voditelja misije. Osim ministranata pri oltaru su bila i mlađa djeca u narodnim nošnjama koji su kasnije u procesiji prinijeli prikazne darove.

Uz senatora za Australsku glavnu teritoriju, Zdenka Šešelja, te goste iz Sidneya i Wollongonga bilo je prisutno osoblje iz Veleposlanstva Republike Hrvatske kao i profesor Đuro Blažeka.

Naš pjevački zbor sv. Cecilije uljepšao je svečanost misnog slavlja svojim izvrsnim pjevanjem. Fra Ivan je održao nadahnutu propovijed u kojoj je opisao život i rad bl. Alojzija Stepinca koji nam može biti putokaz kroz život.

Nakon Euharistijskog slavlja i završne molitve pred kipom bl. Alojzija Stepinca, slijedio je tradicionalni crkveni piknik uz bogati ručak, dobro pripremljenog pečenja, pića i domaćih kolača počela je i pjesma popraćena našom lokalnim glazbenicima „Ekipa Band“ a onda i ples, kolo i bogata tombola.

 

Tekst: Ljubo Vranko

Fotografije: Ljudevit Šešelja