Najave

Pridruži nam se

Želiš li biti franjevac Bosne Srebrene?
NA PUTU DO FRANJEVAŠTA
Gospa od anđela u Guberu
8.8.2018.Guber/Livno

U četvrtak, 2. kolovoza, proslavljen je blagdan Gospe od Anđela, Porcijunkula. Posebno svečano je bilo u filijalnoj crkvu u Guberu koja je proslavila svoj patron. Posebnost ovog dana je potpuni oprost od vremenitih kazni koji se može dobiti uz propisane uvjete: potrebno je pohoditi crkvu, pristupiti sakramentu pokore i pričestiti se te moliti Očenaš i Vjerovanje na nakanu Svetog Oca. Stoga je ovaj dan mnoštvo svijeta pohodilo ovu crkvu u kojoj je svečano misno slavlje predslavio meštar novaka fra Marinko Baotić uz koncelebraciju fra Vinka Sičaje, livanjskog župnika te drugih svećenika.

U svom obraćanju vjernicima, fra Marinko je posebnu pažnju obratio na utjecaj franjevaca kroz povijest u našem narodu na marijansku pobožnost te kako je naš narod postao odan Mariji majci Božjoj našoj zagovornici te kako u današnje vrijeme ta pobožnost kod mladih počinje gubiti svoj smisao, dok s  druge strane mladi postaju sve zainteresiraniji i skloniji psovkama nego obiteljskim molitvama. Također, fra Marinko je napomenuo drugi problem koji dovodi do takve pasivnosti kod mladih, a to je roditeljski nemar što ne uče svoju djecu moliti. 

Na kraju misnog slavlja, vjernicima se obratio i župnik fra Vinko zahvalivši svima koji su došli, fratrima, novacima, ministrantima, čitačima i župnom zboru.

Poslije mise je bilo organizirano zajedničko druženje uz ručak za svećenike i novake u konobi „Ivina Arka“ gdje je slavlje nastavljeno do popodnevnih sati. 

 

fra Dario Laštro/fra Matej Juričević