Pridruži nam se

Želiš li biti franjevac Bosne Srebrene?
NA PUTU DO FRANJEVAŠTA
Franjevačke pučke misije u župama Gornja i Donja Tramošnica
21.11.2021.Donja Tramošnica/Gornja Tramošnica

Ratom protjerane i unistene župe Donja i Gornja Tramišnica sa svojih dvjestotinjak povratnika i vjernika, u ovim teskim vremenima s Božjom pomoću nastoje i duhovno i mateijalno da se obnove.

Tako su, na kraju liturgijske godine B, župnici fra Marko Lovrić i fra Joso Oršolić pozvali fra Damira Pavića i fra Marinka Štrbca, da održe Franjevačke pučke misije.

Misije su otvorene i započele u srijedu navečer 17. studenog, sa zazivom Duha Svetoga, a završile su u nedjelju 21. studenog sa sv. misom u 9 sati u Donjoj Tramošnici i u 11 sati u Gornjoj Tramošnici.

Budući da je fra Marinko bio spriječen bolešću, fra Damir se iskreno sam potrudio i vjernike Tramošnica pozvao na duhovnu i materijalnu obnovu, te odgovorniji život po vjeri. Posebno je naglasio važnost Euharistije, spasenje i pobjedu ljubavi u znaku križa, te ulogu nebeske Majke Marije koja je posrednica Božje milosti u našem životu.

Na kraju Franjevačkih pučkih misija, na svetkovinu Krista kralja svega stvorenoga, zahvalili smo Bogu za ove prelijepe milosne dane, proteklu liturgijsku godinu, kao i našem misionaru fra Damiru Paviću. Uz prigodne darove, na poseban način, Tramošnica mu je poklonila dvije lijepe korpe od pruća ispunjene proizvodima vrijednih ruku gospodje Anđe Josipović, a kao znak sjećanja na Tramošnicu fra Damir je primio veliki umjetnički križ, rad akademskog kipara Ante Jurkića, koji je urađen i izliven u Tramošnici.

Neka nas sve Gospodin blagoslovi i čuva u ovim teškim vremenima, a našem misionaru po zagovoru sluge Božjega fra Lovre Milanovića podari zdravlja i što više misionarskog žara.

Mir i dobro.

 

fra Joso Oršolić