Najave

Pridruži nam se

Želiš li biti franjevac Bosne Srebrene?
NA PUTU DO FRANJEVAŠTA
Dva dana duhovne obnove u župi Wiesbaden
27.6.2022.Wiesbaden

U subotu 25.6.2022. god. održana je dvodnevna duhovna obnova u crkvi sv. Kiliana u župi Wiesbaden koju je započeo koncertom Alan Hržica. Ovaj događaj je ujedno bio i otvaranje 50.-te obljetnice župe Wiesbaden. Na poziv župnika fra Kristijana Montine i pod organizacijom župnog vijeća pozvali smo za ovu prigodi Alana Hržicu i njegov bend.

Na samom početku koncert je otvorio i sve nazočne pozdravio župnik fra Kristijan, te su kao predgrupa uslijedile sestre Radoš sa dvije pjesme. Sestre Radoš sviranjem i pjevanjem redovito uzveličaju naše nedjeljne mise. Zatim je nastupio Alan sa svojim bendom koji je svirao i pjevao dva i pol sata. Mnoštvo okupljenog naroda, njih oko 500 slavilo je i veličalo Boga. Odmah na prvoj pjesmi Jeshuah, koja je sa zadnjeg Alanovog albuma, svi su bili već na nogama. Unatoč sparini i vrućini nitko nije odustao od slavlja. Alan je sa oduševljenje pozdravio sve Hrvatice i Hrvate koji su došli iz više područja Njemačke. Istaknuo je kako nismo slučajno tu i kako smo pozvani Božju ljubav svjedočiti mjesnom narodu, jer samo ljubavlju možemo ljude privući.

Na kraju koncerta župnik fra Kristijan zahvalio je Alanu i bendu na odazivu i sestrama Radoš, a za svu pomoć oko pripreme zahvalio je župnom vijeću i suradnici s. Gordani. Sve nazočne je pozvao pred pastoralni centar  na druženje i okrepu što je i trajalo do kasno u večer. Sutradan u nedjelju 26. 6. u 12 h na svetoj misi su svirali i pjevali Alan i njegov bend. Pred kraj sv. mise je Alan imao svoje svjedočanstvo i podijelio poticaj Duha Sv. koji je imao uoči koncerta koje je oduševilo prepunu crkvu vjernika. Slavilo se i družilo i nakon mise te se osjećalo veliko zajedništvo i ljubav vjernih Gospodinovih.

 

HKŽ Wiesbaden