Pridruži nam se

Želiš li biti franjevac Bosne Srebrene?
NA PUTU DO FRANJEVAŠTA
Duhovne vježbe za svećenike u Tolisi
16.10.2021.Tolisa

Duhovne vježbe za svećenike, koje su zazivom Duha Svetoga u franjevačkom samostanu i župi Uznesenja Blažene Djevice na nebo u Tolisi u Bosanskoj Posavini, započele u nedjelju, 10. listopada, završene su u srijedu, 13. listopada 2021. misnim slavljem, pokorničkim bogoslužjem, klanjanjem pred Presvetim Oltarskim  Sakramentom i prije završnog blagoslova okupljeni su otpjevali Tebe Boga hvalimo, nakon čega je fra Bruno zahvalio svećenicima na suradnji tijekom protekla četiri dana te izrazio nadu da će promišljanja o molitvi donijeti ploda u životu svakoga svećenika.

Na temu „Molitva i moralna odluka“ vodio ih je  fra Bruno Ćubela profesor moralne teologije na Franjevačkoj teologiji u Sarajevu. Uz domaćeg gvardijana fra Maria Jurića i šamačkog dekana fra Ante Pušeljića sudjelovalo je još 25 svećenika iz brčanskog, doborskog, kreševskog, šamačkog, žepačkog dekanata i samostanskog područja Tolisa.

Fra Bruno je kroz svojih pet razmatranja govorio o karakteristikama i plodovima molitve, o molitvi kako nam nudi Sveto Pismo s posebnim naglaskom na Psalmima, o Isusovom molitvenom iskustvu Boga, o molitvi kreposnog djelovanja i o molitvi kao osobnom proživljenom iskustvu.

Fra Bruni zahvaljujemo na lijepim Duhovnim vježbama i poticajnim mislima i razmišljanjima tijekom protekla četiri dana, a fratrima i svećenicima hrabrost za razmišljanje o osobnoj molitvi i vjeri, o zajednicama u kojima djelujemo i živimo.

fra Bono Kovačević