Najave

23.6.2024. Podmilačje
25.6.2024. Gorica/Livno
29.6.2024. Kedžara

Pridruži nam se

Želiš li biti franjevac Bosne Srebrene?
NA PUTU DO FRANJEVAŠTA
Duhovna obnova u župi Orašje
19.11.2023.Orašje

U petak, 17. studenoga u crkvi blaženog Alojzija Stepinca u Orašju u sklopu međunarodne izložbe euharistijskih čuda koje je osmislio i izradio blaženi Carlo Acutis održana je duhovna obnova.

U večernjim satima u župnoj crkvi slavljena je misa koju je u zajedništvu s domaćim župnikom fra Bonom Kovačevićem, te đakonom Ilijom Kneževićem iz Vidovica, predvodio fra Marinko Živković, župni vikar i vojni kapelan u Domaljevcu.

Program duhovne obnove započeo je molitvom krunice na čast Presvetom Oltarskom Sakramentu i litanijama Božjem Milosrđu

Uvodeći u misno slavlje predvoditelj je rekao: „Na ovu euharistiju sve nas je okupilo poštovanje i zahvalnost koje imamo prema Isusu Kristu koji nam je ostavio neizmjerni dar ljubavi u Presvetom Oltarskom Sakramentu“.

Nakon misnog slavlja uslijedio je euharistijsko klanjanje kroz kratki meditativno-molitveni program koji je izborom teksta imao cilj sačuvati ozračje mira i svete tišine te privući okupljenu zajednicu na dublje promišljanje o pobožnosti Euharistijskom Gospodinu. U molitvenom-meditativnim tekstovima koje je izrekao fra Marinko, su nam bile i osobne nakane, ali i sve potrebe naše župe i Vrhbosanske nadbiskupije.

Nakon litanija u čast Presvetom Oltarskom Sakramentu koje je izmolio đakon Ilija i prije blagoslova s Presvetim Oltarskim sakramentom na kraju klanjanja vjernici i članovi molitvene zajednice blaženog Alojzija Stepinca zajedno su izmolili posvetnu molitvu Bezgrešnom Srcu Marijinu za obitelji, župu i svijet.

Nakon duhovne obnove prisutni vjernici su mogli pogledati izložbu Euharistijskih čuda a za članove molitvene zajednice druženje je nastavljeno u župnoj dvorani uz kratko predavanje koje je održao fra Marinko te uz kavu i čaj, pjesmu i ugodni razgovor.

Ovom druženju pridružio se i vlč. Ivan Živić, župnik u Gunji koji se rado se odazvao da nas posjeti i pogleda izložbu Euharistijskih čuda.

Ovotjedni duhovni program u sklopu međunarodne izložbe Euharistijskih čuda završio je u duhu misli: Bonum est praestolari cum silentio salutare Dei. Dobro je očekivati u šutnji spas Božji!

fra Bono Kovačević