Najave

21.2.2021. Bistrik/Sarajevo

Pridruži nam se

Želiš li biti franjevac Bosne Srebrene?
NA PUTU DO FRANJEVAŠTA
Djeca pomažu djecu
11.1.2021.Orašje

Na blagdan Bogojavljenja, na Sveta Tri kralja, u srijedu, 6. 1. 20201. u župi blaženog Alojzija Stepinca u Orašju proslavili smo Papinsko misijsko djelo Svetog Djetinjstva, u kojem djeca pomažu djecu.

Program proslave Djela svetog Djetinjstva započeli smo Misijskom krunicom o početku Isusove radosne vijesti u Radosnim otajstvima krunice. Misijsku krunicu molili su naši vjeroučenici i ministranti s nakanom da Kristova radosna vijest dođe do srca svih ljudi, da se on proslavi u narodima cijelog svijeta.

Nakon krunice imali smo obred blagoslova vode i soli a zatim smo slavili misno slavlje koje je predvodio župnik fra Bono Kovačević uz koncelebraciju đakona fra Josipa Jazvića. Homiliju je izrekao fra Josip potaknuvši sve prisutne riječima: „Mi smo bogati onoliko koliko možemo dati, a ne koliko imamo“.

U molitvi vjernika vjeroučenici i ministranti su izrekli molitvene nakane: za Crkvu, za svu djecu svijeta, za roditelje, za misionare i misionarke, za djecu župne zajednice, za sve čiji su životi ugroženi, za djecu, gladne, bolesne, žrtve rata, nasilja i izrabljivanja a posebno za sve kršćane koji su mogućnosti pomagati Djelo svetog Djetinjstva.

Za vrijeme prinosa darova jedan od ministranata u ime djece je donio Misijske kasice, u koje su vrijedno i marljivo sakupljali novac za vrijeme došašća i tijekom božićnih dana, namijenjen za pomoć djeci u dalekim zemljama, a zatim je ministrantica izrekla molitvu uz prinos darova s posebnim naglaskom: „Mi, djeca župe blaženog Alojzija, danas smo svojim simboličnim darom sudjelovali u akciji „Djeca pomažu djecu“ i zajedno s ostalom djecom diljem Crkve promijenili svijet.

Tijekom župnih obavijesti pročitana je župna statistika za prošlu 2020. godinu.

Na kraju misnog slavlja ministranti su zajedno izmolili Molitvu malog misionara.

fra Bono Kovačević