Pridruži nam se

Želiš li biti franjevac Bosne Srebrene?
NA PUTU DO FRANJEVAŠTA
"Dani dječjeg zajedništva" u Fojnici
8.7.2018.Fojnica

Oko 20-ak animatora i volontera zajedno sa svojim duhovnim asistentom fra Mariom Katušićem, i ove su godine, već šestu po redu, organizirali „Dane dječjeg zajedništva“ u dvorištu samostana Duha Svetoga u Fojnici. Kampu je prisustvovalo 64 djece, u uzrastu od 1. do 8. razreda.

Prvi dan su djeca bila podijeljena u 6 grupa koje su nosile nazive Franjine prve braće: brat Filip, brat Bernard, brat Petar, brat Egidije, brat Silvestar i brat Morik. Po završetku sv. mise koja je bila neizostavna u ova 3 dana koliko je kamp trajao, slijedile su brojne radionice, zabavne igre i plesovi. Tako su prvi dan djeca naučila nešto o svom imenu grupe, ali i pokazali svoju kreativnost pri izlaganju jer su imali zadatak zamisliti kakav je bio svaki od braće, te ga kao takvog predstaviti ostalim grupama. Imali su priliku i zaigrati XXL Čovječe ne ljuti se, ili kako smo ga mi prilagodili „Brate ne ljuti se“.

Drugi dan su slušali predavanja svojih animatora o sv. Franji i njegovoj povezanošću sa ekologijom, a treći dan su imali zadatak da uz Franjinu Pjesmu brata Sunca osmisle koreografije. Povrh svega toga, pokazali su svoje znanje i vještine kroz razne igre, a vjerujem da im je svima najdraži bio treći, kao i prethodnih godina, vodeni dan. Uz to su imali i zadatak da svoje animatore, i naravno fra Maria zamotaju u WC papir. Na kraju trećega dana oprostili smo se uz ples, a djeca su nas tako snažno grlila, da nam je, jednako kao i njima, bilo žao što je kamp trajao samo 3 dana. 

Kiša nam nije uspjela pokvariti zabavu i dobro raspoloženje, pa smo zahvalni Bogu na strpljivosti i snazi koju nam je dao da djecu barem u ova 3 dana odvojimo od društvenih mreža, a spojimo u bratstvu i zajedništvu, baš poput sv. Franje i njegove braće.

 

Ivana Bošnjak