Najave

20.2.2022. Plehan

Pridruži nam se

Želiš li biti franjevac Bosne Srebrene?
NA PUTU DO FRANJEVAŠTA
Blagoslovljen adventski vijenac i upaljena prva svijeća u župi u Orašje
1.12.2021.Orašje

Ususret Božiću, blagdanu Isusova rođenja, početak Došaća i ove se godine obilježio tradicionalnim  paljenjem prve adventske svijeće, svijeće nade, na adventskom vijencu postavljenom ispred oltara u župnoj crkvi blaženog Alojzija Stepinca u Orašju u subotu, 27. studenog, večer uoči prve nedjelje došašća započelo je vrijeme adventa odnosno došašća u kojem se vjernici pripremaju za Božić.

Molitvu s blagoslovom adventskog vijenca predvodio je župnik fra Bono Kovačević uz asistenciju poslužitelja oltara, prvopričesnički i krizmanički kandidata  koji su nakon misnog slavlja zajedno pročitali prigodnu molitvu na početku Došašća. Svijeću je simbolično upalila Marina Koturić iz liturgijske sekcije Čitač a prigodni tekst uz prvu adventsku svijeću je pročitala Zora Vukadin-Lovrić iz liturgijske sekcije Čitač.

Sutradan na prvu nedjelju došašća 28. studenog u našoj župnoj crkvi u Orašju na misnom slavlju u 11:00 sati simbolično smo upalili prvu adventsku svijeću, Svijeću proroka i Svijeću nade.

Uvodno su, na početku mise, kandidati za prvu svetu Pričest, uz prvu nedjelju Došašća, pročitali prigodni tekst vrijedan promišljanja i primjene u vlastitomu životu. Nakon prigodnog teksta prvopričesnica Marijana Pejić je upalila prvu adventsku svijeću kod oltara.

 

fra Bono Kovačević