Najave

20.2.2022. Plehan

Pridruži nam se

Želiš li biti franjevac Bosne Srebrene?
NA PUTU DO FRANJEVAŠTA
Blagoslov zavjetnog kipa u župi Podhum
1.12.2021.Podhum/Livno

Na prvu nedjelju došašća, 28. studenog 2021. godine, u župi sv. Ivana Krstitelja, u Podhumu kod Livna, bilo je posebno svečano. Pučku sv. misu u 10 sati predvodio je banjolučki biskup mons. Franjo Komarica pod kojom je blagoslovio zavjetni kip sv. Ivana Pavla II. Kip je zavjetni dar Draška i Senke Grabovac iz Vržerala, sela podhumske župe. U terakoti ga je uradio umjetnik, kipar iz Ljubuškog gosp. Toni Kozarić.

U koncelebraciji su bili mjesni župnik fra Jurica Periša i ravnatelj i glavni urednik radiopostaje „Radio Marija“ u Bosni i Hercegovini, pater Mato Anić. Radio Marija je ovo svečano misno slavlje prenosila uživo!

U svojoj homiliji biskup je istaknuo ulogu svetog pape Ivana Pavla II. za Katoličku Crkvu u Bosni i Hercegovini, koji ju je više puta pohodio, te njegove zasluge za Banjolučku biskupiju. Potaknuo je vjernike župe Podhum i sve vjernike livanjskog kraja da se uteknu zagovoru svetog pape.

Nakon misnog slavlja uslijedio je ručak u župnoj kući za mons. Franju Komaricu, članove župnog zbora, župne ministrante, za djelatnike Radio Marije te za franjevačke novake Bosne Srebrene koji su animirali liturgijsko slavlje.

 

fra Ante Pavić & fra Gabrijel Slomo