Pridruži nam se

Želiš li biti franjevac Bosne Srebrene?
NA PUTU DO FRANJEVAŠTA
Blagoslov prijevoznih sredstava
27.7.2020.Orašje

 

„Sve je u Božjem blagoslovu! Traži Božji blagoslov prije svakog putovanja, jednom godišnje je premalo“.

(Iz Dekaloga za motocikliste, Bamberški nadbiskup Ludwig Schick)

 

Na blagdan sv. Jakova, apostola i spomendan sv. Kristofora, zaštitnika vozača, kao i zaštitnika poštara, atletičara, naosača, radnika istovarivača tereta, općenito svih onih koji obavljaju teške poslove i opasne poslove, u subotu, 25. srpnja u župi blaženog Alojzija Stepinca Orašju za vrijeme večernjeg misnog slavlja molili smo za sve koji su stradali u prometu i imali obred blagoslova prijevoznih sredstava.

Obred blagoslova vozača i njihovi prijevoznih sredstava predvodio je fra Bono Kovačević, župnik. U svojoj prigodnoj propovijedi fra Bono je pročitao „Dekalog za motocikliste“ od bamberškog nadbiskupa Ludwiga Schicka, posebno istaknuvši da se blagoslovom vozača  i prijevoznih sredstava putovanje čuva i čini sigurnim dragi Bog.

Nakon Litanija puta, zajedničke molitve i molitve sv. Kristoforu ispred platoa crkve  fra Bono je zazvao Božji blagoslov i blagoslovi sve prisutne vjernike i njihova prijevozna sredstva zaželivši im sretnu i sigurnu vožnju i da po zagovoru sv. Kristofora, zaštitnika vozača budu dobri sudionici u prometu.

Tijekom ovih dana župljani rado su se odazvali i podržali misijsku akciju MIVA „za sve prijeđene kilometre“ koja je vezana uz spomendan sv. Kristofora (25. 7.) zaštitnika putnika, vozača, pomoraca, svih nevolja i boleština, oluja i uragana.

 

Župni ured Orašje