Pridruži nam se

Želiš li biti franjevac Bosne Srebrene?
NA PUTU DO FRANJEVAŠTA
Blagoslov polja i Majčin dan u župi Orašje
9.5.2022.Orašje

Na 4. uskrsnu nedjelju, 8. svibnja na nedjelju Dobrog Pastira, u župi blaženog Alojzija Stepinca u Orašju pred mnoštvom vjernika  upriličeno je dvostruko slavlje. Pod Svetom misom u 11,00 sati obavljen je obred blagoslova polja, koji zadnjih godina uvijek bude na nedjelju bližu danu proslave sv. Leopolda Bogdana Mandića.

Vjernici su u procesiji molili Litanije svih svetih, a župnik fra Bono Kovačević je čitao tekstove iz Svetoga pisma, te izgovarao molitve da Bog nas ljude oslobodi od svakoga zla, od bolesti, od gladi, od rata, od zla vremena te da nam podari zdravlje, te kako se u našem kraju oduvijek živjelo od zemlje i svoga rada, s puno pouzdanja u Božju providnost molilo se da Bog sačuva usjeve i podari rodnu godinu.

U drugom dijelu svete mise proslavljen je Majčin dan. Najmlađi među nama uljepšali su svojim majkama njihov Dan te mamama i svim majkama svijeta zahvalila su se za ljubav i dobrotu u zbornom recitalu: „Draga moja majko, hvala ti!“ od autora Smiljana Velebita koji govori koliko su nam majke važne u životu, a da često zaboravimo na njihovu nesebičnu ljubav koju nam dijele iz dana u dan. Na kraju recitala djeca naše župe razveselila su mnoge naše majke riječima zahvale: „I još tisuće i tisuće hvala, majko, do zvijezda ti hvala!“

 

Fra Bono Kovačević