Pridruži nam se

Želiš li biti franjevac Bosne Srebrene?
NA PUTU DO FRANJEVAŠTA
Blagdan sv. Leopolda Bogdana Mandića proslavljen u Geislingenu
15.5.2018.Geislingen

Hrvatska katolička zajednica sv. Leopolda Bogdana Mandića u Geislingenu proslavila je u nedjelju, 13. svibnja,  blagdan svoga nebeskog zaštitnika i Majčin dan. Svetu misu u u crkvi Sv. Marije predvodio je župnik fra Ivica Jurišić.

U prigodi blagdana Zajednice vjernike je fra Ivica posebno potaknuo na zajedništvo. „Ono nam je potrebno posebno sada kada je zajednica gotovo duplo narasla od 2015. godine. Pristigli smo iz različitih krajeva Domovine, ali opet isti ujedinjeni oko Isusa.“ Vjernike je potaknuo i na ljubav prema Domovini, te im kao primjer stavio upravo njihovog nebeskog zaštitnika sv. Leopolda koji, iako daleko od rodnoga kraja, u mislima mu je uvijek bio blizu.

Po završetku mise, djeca Hrvatske dopunske škole iz Geislingena, Göppingena i Eislingena sa svojom učiteljicom Kristinom Petrović pripremili su prigodne recitacije povodom Majčinog dana. Druženje oko obiteljskog stola nastavljeno je u župnom parku.

Majčin dan je obilježen i u susjednoj HKZ bl. Jakova Zadranina u Göppingenu, za koju također duhovno skrbi fra Ivica Jurišić. Nakon mise u crkvi Krista Kralja slavlje Majčinog dana uz recitacije nastavilo se u župnoj dvorani. Na proslavi vjernicima se pridružio rukometni reprezentativac Krešimir Kozina, koji trenutno igra u Göppingenu. Obraćajući se posebno djeci i mladima govorio im je o važnosti sporta, ali i o važnosti obitelji u životu.

 

Marija Belošević