Pridruži nam se

Želiš li biti franjevac Bosne Srebrene?
NA PUTU DO FRANJEVAŠTA
Blagdan Gospe Lurdske i Svjetski dan bolesnika
12.2.2020.Orašje

U utorak, 11. veljače na blagdan Gospe Lurdske u crkvi blaženog Alojzija Stepinca, biskupa i mučenika u jutarnjim satima započeli smo program molitve uz blagdan Gospe Lurdske i Svjetski dan bolesnika. Molili smo molitvu na čast Majke Božje Lurdske, litanije našoj Gospi Lurdskoj, molitvu našoj Gospi Lurdskoj (kojom se stavlja vlastita obitelj pod zaštitu naše Gospe Lurdske) i molitvu našoj Gospi Lurdskoj (za bolesnu osobu). Nakon pobožnosti našoj Gospi Majci Lurdskoj slavili smo svetu misu pod kojom smo se na poseban način molili za bolesne i nemoćne, zdravstvene djelatnike i osoblje u bolnicama.

Osim što smo se molili u crkvi za bolesne i nemoćne Svjetski dan bolesnika na poseban način obilježili smo u Staračkom domu Riviera u Orašju gdje smo imali pobožnost molitve na čast Majke Božje Lurdske i slavili misno slavlje za korisnike doma i djelatnike. Okupili su se naši bolesni i nemoćni korisnici i djelatnici doma na zajedničku pobožnost koju je predvodio đakon fra Stjepan Lukašević, a misno slavlje u 11 sati predvodio je župnik fra Bono Kovačević.

Ovom prigodom potrebiti bolesni i nemoćni su imali priliku pristupiti sakramentima bolesničkog pomazanja i svete ispovijedi.

Nakon misnoga slavlja druženje je nastavljeno uz ugodni razgovor i čaj.

 

Župa Orašje